bool(false) bool(true) bool(false)

Svi na Forum!

8-05-2014 u 16:30

All to the Forum!

8-05-2014 u 16:30


07.05.2014.

Sjednica presudna za budućnost grada započinje u 17:00 sati – okupljanje na Forumu predviđeno je pola sata ranije.

Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak 8. svibnja s početkom u 17 sati vladajuća koalicija želi usvojiti izmjene GUP-a koje omogućavaju privatizaciju i prodaju Muzila.

 

Propali politički projekt Brijuni rivijera blokirao je svaki razvoj grada na odabranim lokacijama već 10 godina. Nemojmo dopustiti da se to nastavi i narednih 10 godina zbog neodgovornosti političara koji ne žele priznati da je njihova ideja doživjela debakl. Devastacija na Muzilu koja će se dogoditi čekajući realizaciju projekta Brijuni rivijera može se spriječiti samo korištenjem objekata – odmah. Privremeni korisnici doprinijeli bi očuvanju Muzila dok se u procesu planiranja, u koje će biti uključena cijela zajednica, ne pronađe namjena od koje će svi stanovnici grada imati najveće koristi.

 

Iako su se građani u raspravu o sudbini Muzila uključili još 2009. godine, gradska vlast je uporno odbijala svaku konstruktivnu kritiku i prijedloge. Autistična gradska uprava želi Brijuni rivijeru na Muzilu pod svaku cijenu, ne slušajući nikoga, pa čak ni najdobronamjernija upozorenja o njegovim štetnim posljedicama.

1.500 građana se uključilo u javnu raspravu za Muzil - svi su njihovi prijedlozi odbijeni.

4.000 građana podržalo je zahtjev inicijative da se prodaja Muzila spriječi.

Struka, građani Pule i i svi političari osim koalicije na vlasti složni su da Muzil vrijedi braniti.

Vrijeme je da izađemo na Forum i kažemo takvoj vlasti da nam je dosta!

Spriječimo ih u izglasavanju izmjena GUP-a omogućavaju privatizaciju i prodaju Muzila.

 
foto: Marijan Crnković