bool(false) bool(true) bool(false)

Područje bez signala

predstavljanje knjige Roberta Perišića 8.10.2016.

Territory without signal

book presentation by Robert Perišić 8.10.2016.


08.10.2015.

"U gradić N., zabačen i devastiran, dolaze dvojica likova i bude nadu – to je ulaz u Područje bez signala u kojem se, kao i u prethodnom Perišićevom romanu Naš čovjek na terenu, spaja lokalno i globalno u priču koja će vas istovremeno nasmijati, ali i protresti."
Knjigu će predstaviti autor Robert Perišić i urednik Ivan Sršen.
 
"Od radnika do financijske elite, od konobarica do menadžerica, od domaćih do Amerikanaca... – protagonisti romana iz naoko udaljenih svjetova stupaju u odnose koji ih mijenjaju i gone u nepoznato, boreći se za opstanak i voleći, radeći puno toga što nisu planirali.
Mnogi čitatelj i čitateljica prepoznat će se u životnosti odnosa što klize između rečenog i prešućenog, a prići će likovima koje možda zaobilaze u stvarnosti.
Povezujući sadašnjost i prošlost te zbivanja na neobično širokom prostoru, od Sibira do Magreba, od Dinarida do Londona, ova priča angažira i intelektualno i emocionalno – uz neprekidno iščekivanje: što će biti dalje?"
 
Robert Perišić (Split, 1969.), prozaist i kritičar, autor je sedam knjiga, prevođen u brojnim europskim državama i SAD-u, nagrađivan u Hrvatskoj i inozemstvu.
Diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Uređivao je književni časopis Godine, poslije i kulturni magazin Godine nove. Pisao je književnu kritiku za Feral Tribune. Njegov roman Naš čovjek na terenu doživio je odličan odjek u SAD-u te je uvrštavan na liste prijevoda i knjiga godine 2013. u Americi. 
Živi u Zagrebu kao samostalni autor.