bool(false) bool(true) bool(false)

Matrijaršija izložba i koncert

ponedeljak, 8.08. u 19h

Matrijaršija exhibition and concert

monday, 8.08. at 7 PM


06.08.2016.

Pulska zadruga Praksa nastavlja s programom predstavljanja srodnih samoorganiziranih kolektiva. Ovaj ponedjeljak, 8.08. u 19 sati publici će se predstaviti zemunska skupina Matrijaršija s izložbom sitotisak grafika nastalih proteklog tjedna u tiskari zadruge Praksa. Uz izložbu će se izvesti i koncert industrial etno noise dueta TG – 640- 24. Događaj je samofinanciran i samoorganiziran u suradnji članova zadruge Praksa i Autonomnog kulturnog centra Matrijaršija.

 

foto: Joža, subsite.hr

Autonomni kulturni centar Matrijaršija djeluje od 2014. godine u Zemunu, a zamišljen je kao radni i izložbeni prostor s ciljem razvijanja laboratorija za eksperimentalne i rubne oblike umjetnosti. Metoda produkcije koja se favorizira u centru je DIY/uradi sam te spajanje tradicije samoorganiziranja s najsuvremenijim produkcijskim uvjetima. U prostorijama centra ustanovljeni su radni dani za radionicu sitotiska i crtanja na kojima se susreću umjetnici, zainteresirana publika i mladi s poteškoćama u razvoju, a plodovi njihove suradnje i razmjene dostupni su široj javnosti kroz izložbe, performance, prezentacije i razne manifestacije. 

 

 

TG – 640- 24 čine eksperimentalni duo putnici, Marko Krojač na analognom sintisajzeru i Mileta Mijatović na guslama koji dolaze u Istru da kupe zemlju za male pare, da se nastane ovde i provedu ugodnu starost. Srpski kvalitet nemački mentalitet, splet pesama, zvuci unazad, otpozadi, polako, perfidno. Tačno.