bool(true) bool(false) bool(false)

Srpanjska ofenziva

u tri dana sastavljen, izglasan i potpisan ugovor

July offensive

a contract made, passed voting and signed in 3 days


Tri ljetna dana, 27.,28. i 29. srpnja, predstavnici vlade, županije i lok.samouprava raspršili su se diljem Istre sazivajući izvanredne skupštine, kršeći pravilnike, namještajući otkaze, krivotvoreći zapisnike i općenito kršeći vlastite zakone.
In three summer days, 27.,28. and 29.July, government, regional and local political delegates scattered through Istria convoking exceptional meetings, falsificating transcripts, sacking people and generally breaking all rules and their own laws.

27.7.
Vodnjan:
Od 13 vijećnika sjednici je prisustvovalo njih 11. Dva vijećnika SDP-a nisu prisustvovala. Ugovor je jednoglasno je i bez ikakve rasprave prihvaćen (IDS, Ladonja, HDZ, HSS, HSU).

Pula 17:00: Prisustvovalo je 24 vijećnika. Prijedlog je poduprlo 15 vijećnika (IDS, HSU, HDZ i Denis Martinčić), a njih 9 bilo je protiv (Ladonja, NL Loredane Štok, 2 vijećnika SDP-a). Ugovor je prihvaćen. Prema falsificiranom zapisniku s tog vijeća A. Faggian uručio izvanredni otkaz Z.Angeleskom.

28.7.
Umag 12:30
: Na sjednici Vlade u hotelu Meliá Coral dana konačna suglasnost na Prijedlog ugovora. Na sjednici prisustvuje i Ivan Jakovčić.
Jadranka Kosor: "Nitko nas neće spriječiti i nikoga nećemo pitati za dozvolu oko projekta Brijuni Rivijera. Ako netko smatra da bi njega trebalo pitati, a očito da ima i takvih u političkim strankama Hrvatske, to zasigurno neće dočekati.“ (Indeks 28.7.2011.)

Pazin 17:00: Od 41 vijećnika sjednici je prisustvovalo njih 32. Prijedlog je poduprlo 22 vijećnika (IDS, HDZ i HSLS), njih 9 bilo je protiv (SDP, Ladonja i HSU). 1 vijećnik HNS-a bio je suzdržan. Ugovor je prihvaćen.

Fažana 18:00: Prisustvovalo je 13 vijećnika. Prijedlog je poduprlo 5 vijećnika (IDS), a njih 7 bilo je protiv (SDP, Ladonja, HSU). 1 vijećnik HDZ-a bio je suzdržan. Ugovor nije prihvaćen.
Ada Damjanac: „Sigurno se nije očekivalo da će se mala učiteljica suprotstaviti moćnom istarskom županu.“(Ipress 16.8.2011.)

29.7.
Brijuni 12:00
Jadranka Kosor, Ivan jakovčić, Boris Miletić, Klaudio Vitasović i Ratomir Ivičić prije potpisivanja ugovora zajedno potpisuju „Protokol“ kojim „izjavljuju svoju spremnost  da Ugovor proizvodi pravne učinke“, neovisno o tome da njegov članak 28. Kaže da vrijedi tek kada ga sve stranke potpišu, a to znači i općina Fažana koja do danas još nije potpisala.