bool(false) bool(true) bool(false)

15 godina Attacka

promocija knjige i razgovor

15 years of Attack

promotion of the book and the discusion


28.07.2014.

Pozivamo vas na promociju knjige "Naša priča: 15 godina ATTACK!-a" koja će se održati u četvrtak, 31.7.2014. u 20hu zadruzi Praksa. Razgovor s urednicima knjige, Svenom Cvekom i Borisom Koromanom, moderirat će Tatjana Tomić. Uz razgovor će se prikazivati i materijal iz ATTACK!ove arhive. Za vrijeme promocije će se prikupljati donacije za peti Antifa fest u Mostaru, najveće godišnje okupljanje i druženje mladih BH antifašista i antifašistkinja.

 

 

Knjiga "Naša priča: 15 godina ATTACK!-a" pokušaj je da se dokumentira i kontekstualizira djelovanje ATTACK!-a od 1997. do 2012. godine. Knjiga se sastoji od dijaloga, intervjua, socioloških i etnografskih osvrta i osobnih svjedočanstava. Osim priče o Attacku ona nudi i dio povijesti hrvatskog društva u ovom periodu, bar kako je ona izgledala iz rubne pozicije zagrebačke alternativne kulture.

 

 

Autonomna tvornica kulture ATTACK! nastala je u Zagrebu 1997. godine u jeku desetljeća obilježenog ratom, tranzicijom i autoritarnim nacionalnim preporodom. Vrijeme političkog, ekonomskog i društvenog prevrata u Hrvatskoj rezultiralo je nestajanjem većine dotadašnjih kulturnih institucija i načina udruživanja u proizvodnji kulture. Nastanak ATTACK!-a vezan je za Arkzin/ARK i Zagrebački anarhistički pokret. Međutim, projekt nije imao jedinstvenu i homogenu agendu te se ubrzo razvio u otvorenu platformu koja je mladima ponudila prostor za aktivizam, direktni društveni angažman i najrazličitije kulturne i umjetničke prakse. Tako je ATTACK! uskočio kao elaborirana priča u otvoreno polje za projekte i pokrete u kulturi, za stvaranje nove kulturne infrastrukture u vremenu političke i društvene tranzicije.